Szanowni Państwo
Projektując lokale gastronomiczne wykorzystujemy wieloletnie doświadczenie w zdobywaniu wiedzy.
Oferujemy najlepsze i sprawdzone rozwiązanie ciągów technologicznych tak aby praca w zaprojektowanej przez nas kuchni dawała zadowolenie i satysfakcję z wykonywanej pracy.
Współpracujemy z inwestorami i biurami projektowymi w trakcie całego procesu realizacji obiektu.
Każdy projekt technologiczny kuchni przed wykonaniem jest indywidualnie konsultowany z inwestorem w celu uzyskaniu jak największej ilości informacji niezbędnych dla optymalnego stworzenia projektu zgodnego z Państwa potrzebami oraz aktualnie obowiązującymi przepisami.
PROJEKT TECHNOLOGICZNY ZAWIERA:
- układ funkcjonalny pomieszczeń z uwzględnieniem wymogów i przepisów BHP i Sanepidu,
- dobór oraz lokalizacja odpowiedniego wyposażenia technologicznego, do Państwa technologii wytworzenia dań i charakteru kuchni,
- wytyczne oraz bilans mediów (prąd, gaz, wentylacja, instalacja wodno – kanalizacyjna),
- uzgodnienie projektu z rzeczoznawcą ds. Sanepidu,
- projekty są opracowywane zgodnie z obowiązującymi systemem HACCP.
KONSULTACJE I DOBÓR PROFESJONALNYCH URZĄDZEŃ GASTRONOMICZNYCH:
- wykaz profesjonalnego wyposażenia technologicznego (urządzeń, sprzętu, mebli) do Państwa technologii,
- charakterystyka techniczna urządzeń zawierająca: wydajność, obsługę, parametry, zakres temperatur itp.,
- kosztorys urządzeń, sprzętu, mebli.
Ponadto wykonujemy fachową dokumentację niezbędną do płynnego przebiegu inwestycji:
- dokumentację w zakresie technologii gastronomii,
- opis technologiczny,
- listę wyposażenia wraz z wyceną, danymi technicznymi, zapotrzebowaniem na poszczególne media.
Przed przystąpieniem do realizacji współpracujemy z wykonawcami branżowymi na budowie w zakresie poprawnego przygotowania pomieszczeń i przyłączy do montażu.
Każdy projekt technologiczny kuchni przed wykonaniem jest indywidualnie konsultowany z inwestorem w celu uzyskaniu jak największej ilości informacji niezbędnych dla optymalnego stworzenia projektu zgodnego z Państwa potrzebami oraz aktualnie obowiązującymi przepisami.
PROJEKT TECHNOLOGICZNY ZAWIERA:
- układ funkcjonalny pomieszczeń z uwzględnieniem wymogów i przepisów BHP i Sanepidu,
- dobór oraz lokalizacja odpowiedniego wyposażenia technologicznego, do Państwa technologii wytworzenia dań i charakteru kuchni,
- wytyczne oraz bilans mediów (prąd, gaz, wentylacja, instalacja wodno – kanalizacyjna),
- uzgodnienie projektu z rzeczoznawcą ds. Sanepidu,
- projekty są opracowywane zgodnie z obowiązującymi systemem HACCP.
Podstawowy projekt technologiczny obejmuje:
- wrysowanie podkładu na potrzeby wykonania projektu technologii z dostarczonej wersji papierowej lub PDF ( nie dotyczy jeśli został dostarczony podkład DWG),
- opracowanie układu funkcjonalnego zaplecza gastronomicznego,
- wrysowanie i opracowanie ustawienia urządzeń technologicznych,
- przygotowanie listy urządzeń wraz z wymiarami i danymi technicznymi (moc, zasilanie),
- przygotowanie opisu technologii dla danego projektu,
- zaopiniowanie projektu przez rzeczoznawców ds. sanitarno-epidemiologicznych i BHP,
- konsultacje i doradztwo w momencie realizacji wyposażenia (dopasowanie opracowanej technologii do rzeczywistych wymiarów),
- przekazanie opracowanej dokumentacji w wersji PDF lub papierowej.